JP AUTOCESTE FBIH OBJAVILE POZIV ZA PRETKVALIFIKACIJU ZA IZGRADNJU I POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA USLUGE NADZORA NAD IZGRADNJOM AUTOCESTE NA PODDIONICI VRANDUK – PONIRAK

18.07.2017.


JP Autoceste FBiH danas su objavile Poziv za pretkvalifikaciju za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, dionica Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Vranduk – Ponirak.


Također objavljen je i Poziv za iskaz interesa za usluge nadzora nad predmetnom poddionicom.


Izgradnja ove poddionice  će se finansirati iz kreditnih sredstava OFID - OPEC fonda za međunarodni razvoj. Predviđeni rok izgradnje je 24 mjeseci.


Na poddionici Vranduk – Ponirak dugoj 5,3 km i bit će izgrađeno dva mosta preko rijeke Bosne, tri vijadukta i jedan tunel.


Rok za predaju ponuda za Poziv za pretkvalifikacije je 18.09.2017. godine.


Rok za predaju ponuda za Poziv za iskaz interesa 04.09.2017. godine.
Press služba JP Autoceste FBiH d.o.o.


 
Otvorene ponude za izgradnju poddionice Počitelj - Zvirovići na Koridoru Vc

17.07.2017.

 

Danas je u sjedištu JP Autoceste FBiH u Mostaru obavljeno javno otvaranje ponuda za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, dionica Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići.


Rok za dostavljanje ponuda je bio 17.07.2017. do 13 sati.


Ponude za izgradnju poddionice Počitelj – Zvirovići predale su sljedeće kompanije:                                     

China Gezhouba Group Company Limited (Kina), Joint Venture: Strabag AG and Euro – Asfalt d.o.o. (Austrija i BiH), Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. (Turska), Joint Venture: Fernas & Ozgun Insaat (Turska), Consortium: Azvirt Limited Liability Company and Power Construction Corporation of China  Ltd (Azerbejdžan i Kina).


Nakon otvaranja ponuda, tenderska komisija JP Autoceste FBiH d.o.o Mostar će detaljno provjeriti pristiglu dokumentaciju, te potom izabrati izvođača radova s kojim će biti potpisan ugovor za izvođenje spomenutih radova.


Poddionica Počitelj – Zvirovići duga je 11,75 km, a najznačajniji objekti na poddionici su most Počitelj (945 m), petlja sa naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna – Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa. Procijenjena vrijednost radova iznosi 100 milijuna eura. Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci.

Izgradnja poddionice financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog sa Europskom investicijskom bankom (EIB).


Press služba JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar

 
Završeni radovi na sanaciji autoceste i regionalne ceste na lokalitetu Donji Tičići

24.06.2017.


U mjestu Donji Tičići završeni su radovi na sanaciji oštećenja autoceste iz pravca Kakanj prema Zenici i regionalne ceste R-445, saobraćaj odvija normalno bez ograničenja brzine.

 

 
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

24.06.2017.


Povodom Ramazanskog bajrama, svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u BiH i širom svijeta srdačno čestitamo veliki praznik, u želji da ga proslave u miru, ljubavi, radosti i sreći, te u uzajamnom razumijevanju i poštovanju.
 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>